An Open-Air Venice Home by Sebastian Mariscal Asks $3.7M

An Open-Air Venice Home by Sebastian Mariscal Asks $3.7M


A screen divides an entry porch from the first of several private courtyards and outdoor areas. The home is clad in ebony-stained cedar siding, which contrasts with mahogany casework. 
A screen divides an entry porch from the first of several private courtyards and outdoor areas. The home is clad in ebony-stained cedar siding, which contrasts with mahogany casework.
A 22-part Dwell series extensively chronicled the home’s multiyear construction process.
One of Los Angeles’s newest listings is a serene retreat that got its start right here at Dwell. Featured in our November/December 2013 issueshortly after its completion, the ebony-stained home was designed by Sebastian Mariscal for Michael Sylvester, a former content strategist at Dwell, and his wife, Tamami. Sylvester first learned of Mariscal’s work during his time at the magazine, and he eventually commissioned the architect and self-narrated the entire construction process in an epic 22-part construction diary for Dwell.com.Keep Reading

The entryway opens into a courtyard overlooking the main living pavilion. Throughout the home, interior spaces flow with multiple outdoor areas via folding and sliding glass doors.

The entryway opens into a courtyard overlooking the main living pavilion. Throughout the home, interior spaces flow with multiple outdoor areas via folding and sliding glass doors.

The living area is bordered on two sides by separate courtyards.
The living area is bordered on two sides by separate courtyards.
Today, a California live oak blocks a view from the street, and a massive pine sits in the front courtyard—in addition to a Japanese maple, bamboo, and other specimens. Here is a look into the second courtyard and a covered patio off the kitchen.
Today, a California live oak blocks a view from the street, and a massive pine sits in the front courtyard—in addition to a Japanese maple, bamboo, and other specimens. Here is a look into the second courtyard and a covered patio off the kitchen.
A covered dining area marks the end of the communal areas, with a door leading to the master bedroom.
A covered dining area marks the end of the communal areas, with a door leading to the master bedroom.

 

Thick custom casework surrounds a set of solid mahogany lift-and-slide pocket doors.
Thick custom casework surrounds a set of solid mahogany lift-and-slide pocket doors.
Another view from the same courtyard.
Another view from the same courtyard.

A private deck sits just off the master bedroom.
A private deck sits just off the master bedroom.

Smarthome, Inc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *